Боя за коса и Защо да НЕ боядисваме косата си вкъщи.


Боядисването в къщи, разликите между професионалната боя и тази за домашна употреба.

Sens.Us MC2 боя за коса от ново поколение безамоняк,без PPD и без парабени

MC2 Боя от ново пколение, Без амоняк и без PPD (и без следи от PPD)

Безспорно най-голямото „ЗА” за боядисването в къщи е, че икономисва средства. Причината е, че повечето бои за домашно ползване са достъпни като цени.  Освен това може да се прави по всяко време на денонощието, което спестява време. И дотук приключваме с плюсовете. Практиката в салоните показва, че след боядисване вкъщи в повечето случаи се налага посещение на добър фризьорски салон, който да „поправи” щетите.

Мили дами, вие сигурно сте невероятни професионалисти в сферата, в която работите. Имате клиенти, които се доверяват на вашите опит и знания. Когато решите да правите промени с цвета на косата си, доверете са на добър фризьор. Професията „фризьор“ изисква дългогодишно обучение и опит. Не правете експерименти с косата си. Колкото и лесно да изглежда боядисването на коса в домашни условия, има голяма вероятност да не успеете да се справите сама.

Знаете ли разликите между професионалната боя и тази за домашна употреба?

Боята за коса, предназначена за домашна употреба, е няколко пъти по-агресивна към косъма от тази за професионална употреба. Производителите на боя, която може да бъде закупена в магазинната мрежа, често се подсигуряват с използването на по-висока концентрация на агресивни вещества в нея. Чрез този подход, те са сигурни, че ще се оцветят дори най-трудните коси, но по този начин по-слабите коси често биват допълнително изтощени и увредени. Разбира се, това се отразява на скалпа, като той става сух или мазен, възможна е появата на пърхот или загуба на коса. При по-здравите и дебели коси се наблюдава първо изтъняване, косата става суха и започва да скърца, след което  и постепенно започва да капе. Този процес не се случва за месец или два, може да отнеме години. В повечето случаи за съжаление е необратим, тъй като дамите го забелязват прекалено късно.

А знаете ли че повечето производители, искайки техните продукти да се възприемат като по-екологични и безвредни, често използват имена, които нямат общо със съдържанието. Винаги четете съдържанието, защото текст „може да има следи от PPD“ означава, че продуктът съдържа PPD, но в ниска концентрация.

Ето и най-често срещаните грешки, които може да допуснете, докато практикувате Правилната диагностика на косата е една от най важнните стъпкипрофесия „фризьор“ в домашни условия.

 

  1. Искате драстична промяна на цвета? Това е най-лесният начин да се озовете във фризьорския салон, харчейки голяма сума пари за корекция. Начинанието ви би се увенчало с успех единствено, ако имате научни познания за боите. Смяната на цвета на косата, особено ако тя е боядисана, е много сложна процедура. Само добър професионалист може да се справи с нея успешно. Дори ако сте блондинка, а желаете да станете брюнетка, твърде вероятно е да получите нежелан цвят на косата си. Независимо, че върху кутията за боя пише цвят „лешниково кафяво“, може да получите например зелен цвят, вместо кафяв.
  2. Избрали сте си грешния цвят? Големият проблем с боите за коси, които стоят по рафтовете на магазините е, че понякога създават грешна представа за цвета. Често се получава така, че резултатът е коренно различен от това, което сте си представяли или избрали. Например: Вземате си боя в цвят „карамел“, но след като вече сте се боядисали, се оказва, че косата ви е станала оранжева. Трябва да знаете, че съществува наука за цветовете, наречена колористика, и добрите фризьори изучават сложни техники години наред. Не очаквайте да се справите с това сами в домашни условия и да получите желания цвят. Косата ви не е бял лист хартия, върху който може да нанесете желания цвят и той да се получи същият, като този на кутийката за боя, закупена от магазина.

Правила и добри практики които не се спазват при боядисване в домашни условия.

  1. Inblond Deco Dust Plus and Aphlexior RECONNECTНе знаете правилата? Сигурно ще попитате: „Какви правила?“ Боядисването на косата е изкуство и наука. „Златното“ правило е, че не се нанасят различни цветове един върху друг. Ако цветът на вашата коса е, да речем, тъмен шоколад, но търсите по-светъл тон (например: медено-златист), не си мислете, че новият цвят ще промени стария. Всъщност, нанасянето на новия ще направи така, че косата ви да изглежда още по-тъмна по дължината, оставяйки ви с по-светли корени.
  2. Не нанасяте боята равномерно! Това е най-коварната грешка, защото я виждате след като вече е станало прекалено късно. Това е и основната разлика при домашното боядисване и това във фризьорските салони. На практика, самобоядисването е гаранция за неравномерно нанасяне на цвета. Най-видимо е при жени, които се опитват да изсветлят цвета. Разбира се, добрият фризьор не би допуснал тази грешка.SensUs INBLOND боядисване с MC2 и тониране с ИНБЛОНД
  3. Боядисвате се прекалено често? Ярките цветове са НЕустойчиви по дължината на косата. Поради тази причина много жени с ярък цвят на косата си я боядисват често, с цел поддържане на цвета свеж. Честото боядисване на косата по цялата дължина в домашни условия ще направи косъма сух и чупещ се. Добрият фризьор знае как да постигне ярък цвят на косата ви, който да бъде дълготраен. Фризьорите познават техники, с които да освежат цвета по дължината без да е необходимо честото боядисване по цялата дължина.
  4. Използвате обезцветител? Премахването на вече съществуващ перманентен цвят, е нещо, което трябва да бъде оставено в Сенсъс MC2 и Inblond тонери за перфектен рус цвятръцете на професионалисти, защото не е еднократно действие. Превръщането на брюнетката в блондинка, например, е продължителен процес. Не си мислете, че ще минете само с обезцветяване.Тук става въпрос за тоналности, предишен цвят, начин на живот, навици и още много неща. От съществена важност е да се допитате до истински професионалист, когато решите да изсветлите косата си. Добрият фризьор ще предприеме най-доброто за здравето и красотата на вашата косата.

Обичайте косата си, тя е вашият постоянен аксесоар.

Екип Умна и Красива от АпПрос