ЕСЕНЕН КОСОПАД- КАК ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА? - Appros Nutrition Hair Care

ЕСЕНЕН КОСОПАД- КАК ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА?

ЕСЕНЕН КОСОПАД- КАК ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА?

Есенният косопад е нормално явление, което често предизвиква паника. При вида на падналите косми изпитваме ужас, че едва ли не ще останем без коса. Как да се противопоставим на есенния косопад?

Промените в климата се отразяват на цикъла на живот на космените фоликули – преминават във фаза на почивка. Есенната депресия, която стресира организма, засилва косопада.

Как да се противопоставим на есенния косопад?

1. Подстригване

С цел да помогнем на косата ни да се справи с преходния период от горещи до относително ниски температури, е добре да посетим фризьора си и да подкъсим косата. Това ще и вдъхне сила и жизненост и ще ограничи косопада.

2. Храната

Всички знаем, че косата се нуждае от подхранване и козметичните продукти никак не са достатъчни. Най-доброто, което можем да направим в това отношение е да осигурим достатъчно протеини, витамини и минерали на организма си.

Ежедневното ни меню трябва да е богато на риба, мляко и млечни продукти и месо. Витамините А и Е и D3 са особено полезни, особено в комбинация със селен, лутеин, коензим Q10, цинк, мед и желязо.

Накратко: Менюто трябва да е балансирано, с повече витамини и минерали. Ограничете кафето, чая, газираните напитки и захарните продукти. Консумирайте повече яйца, мляко, сирене, риба, черен дроб, сурови зеленчуци, сушени плодове и житни храни.

Специалистите препоръчват да намалим консумацията на наситени мазнини, за сметка на ненеаситените. Друг много важен елемент е приемът на достатъчно течности ежедневно.

3. Стресът

Стресът води до свиване на кръвоносните съдове, което ограничава достъпа на полезните вещества до косата. Колкото повече стресови ситуации преживяваме, толкова „по-гладна“ остава косата ни.

Наясно сме, че няма как напълно да изключим стреса от ежедневието си, но отдаването на различни антистрес терапии, със сигурност ще е от полза.

4. Не се решете много енергично и не се сушете с горещ сешоар. Не перкалявайте с машата и пресата за коса.

5. Използвайте специални козметични и медицински продукти против косопад.

Ние от Sens.Us имаме специален комплект точно за този случай. – DENSIFY KIT.

Това е специализирано лечение за предоотвратяване на сезонен или хроничен косопад. Обогатен с пшенични протеини, екстракт от градинки чай, микроелементи и екстракт от коприва. Комплекта прави косата по-здрава и по-силна, оплътнява косъма и подпомага за разтеж на нова коса. Уникалните му съставки съживяват скалпа, успокояват го (ако имате чувствителен скалп) и регулират естественото омазняване, това създава благоприятен почистващ и балансиращ ефект. Може да причини зачервяване на кожата след използване.

Leave a Comment

Shopping Cart