Русата коса – как да се грижим за нея ? - Appros Nutrition Hair Care

РУСАТА КОСА – КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НЕЯ ?

Както и обещахме, пускаме още статии за вас. ❤️
Преди време ви показахме няколко съвета за блондинки, но сега ще вникнем по-дълбоко в нещата.
Първо ще разгледаме разликата между биологичо русата и кестенявата коса:
Кестенявата коса:
Косата на брюнетката е кафява или черна, както и всеки един нюанс между тях. Цвета се дължи на високото ниво на еумеланин и ниските нива на феомеланин.
Русата коса:
Русата коса е златна, жълтееща или много светла към бяло. Резултат от ниско ниво на кафяв еумеланин, високо нниво на черен еумеланин и високо ниво на феомеланин.

Главни разлики между русата и кестенявата коса:

  • Натуралните блондинки имат по-гъста коса от натуралните брюнетки.
  • Кестенявата коса съдържа повече меланин от русата, затова натурално има по-добра защитна бариера.
  • С руса коса не си личи толкова, когато имате тънка или не толкова гъста коса.
  • Кестенявата коса е по-блестяща от русата.
До какво ни водят тези заключения?
Една блондкинка трябва да е по-внимателна ако се боядисва, защото косата й е по-чувствителна.
Има много варианти да направим косата си по-силна. Един от тях е да си набавим КЕРАТИН.

КАК ДА СИ НАБАВИМ КЕРАТИН В КОСАТА?

За да произвежда достатъчно кератин, организмът трябва да получава необходимото количество микроелементи, които допринасят за производството на аминокиселини, влизащи в състава на протеина, наречен кератин. Тези микроелементи са силиций, сяра и азот, които се съдържат в животинските белтъци – мляко и млечни продукти, месо, птици, риба. Освен това, витамин В6 помага за изработване на кератин и значително ускорява обмяната на протеини. Основните му доставчици за организма са соя, черен дроб, ядки.

А плодовете и зеленчуците допринасят за бързото усвояване на микроелементите и тяхното разграждане до аминокиселини, от които се получава кератин.
Това е отлично начало на една по здрава и силна руса коса. Сега сме започнали процеса отвътре, но ни трябва да добавим нещо и отвън.
Когато си взимате душ използвайте шампоан специализиран за блондинки, като нашият ZERO YELLOW SHAMPOO, формула създадена да неутрализира жълтите подтонове, както на естествени, така и на изрусени блондинки. Оплътнява косъма и хидратира. Стойте поне 3мин. с шампоана преди да измете.
 Използвайте силно хидратираща маска според типа на косата ви и я смесете с няколко помпички от NUTRI BLEND OIL. Така всичко ще поникне дълбоко в косъма и ще получите оптимална хидратация. Минималното време за престой е 10 минути, но колкото повече, толкова по-добре.
За край на процедурата използвайте ZERO YELLOW БАЛСАМ, запечатва цялата хидратация от маската и маслото и ще заглади косъма. Престоя е поне 5 минути.
Изпълнявайте ритуала поне веднъж седмично с маска и олио, през останалото време можете да слагате само шампоан и балсам.
След като подсушите косата с кърпа сложете няколко помпички от NUTRI BLEND OIL, изчакайте да попие и сте готови за стайлинг.
Винаги може да ни пишете или звъннете за повече информация. Лек и успешен ден от екипа на Sens.Us.

Leave a Comment

Shopping Cart