Дългата коса – как да я поддържаме блястяща и красива? - Appros Nutrition Hair Care

Дългата коса – как да я поддържаме блестяща и красива?

Да имаш дълга коса си остава вечен символ на женственост. Повечето жени мечтаят за дълга и красива коса като от реклама. Повечето мъже пък не пропускат да се обърнат в захлас след дългокоса красавица.
Истината е, че за да имаш блестящата и мечтана, дълга коса изисква много повече усилия, отколкото предполагаш.
Редовната грижа е най-важна! Нека започнем с подрязването на краищата например. Ако искаш да поддържаш красива коса е препоръчително да ходиш на фризьор всеки месец. Подстригването предотвратява изтощаването на косата, а също така свежда цъфтежа до минимум.
Важно е да се знае, че здравата и красива коса се нуждае от грижи по всяко време на годината. През лятото и зимата най-вече. През лятото слънцето и солената вода могат да нанесат доста щети на косъма, а пък през зимата смяната на температурата от много ниска навън до много висока вътре (парно, климатик) също може да доведе до неприятен резултат- пресушаване на косъма.
За щастие откакто има подходящи продукти за грижа не сме с вързани ръце.Ето няколко варианта за допълнително подхранване и хидратиране на косата:

През лятото винаги използвайте продукт за защита на косата от слънцето. Косата ви е толкова чувствителна към слънцето, колкото и кожата. По косъма нямаме рецептори за болка, затова не усещаме, когато косата ни страда от топлината на слънцето. Използвайте шапка или шал за да предпазите косата от горещите слънчеви лъчи или специален слънцезащитен спрей за косаКомбинацията от солената вода от морето и топлината на слънцето е силно стресираща за вашата коса. Специалистите съветват да не мокрите косата си с морска вода, ако все пак го направите изплакнете я със сладка вода след като излезете на плажа. Когато сте на почивка използвайте шампоан и бласам, които измиват солта и хлора от косата ви. Обикновените шампоани не са в състояние да измият добре солта и хлора от косата, а това ще я напарви суха и безжизнена.

Използвайте шампоани без сулфати. За шампоани без SLS и шампоани без сулфати верятно вече много сте чували. Вероятно вече дори сте виждали и реклами за «шампоани без сулфати» и «шампоани без SLS». Толкова ли са страшни въпросните SLS/SLES, както ги описват? Отговорът е – ДА. Сулфатите пресушават косъма и дразнят скалпа. На практика това са разпенващи вещества с много по-високо ph от това на скалпа. Това прави сулфатите източник на алергии и раздразнение на скалпа.

Какво получава косата ви, когато използавате шампоан без SLS и SLES?

  • Повече блясък.
  • По-малко загуба на коса.
  • Повече сила и плътност
  • Дълготраен цвят.
  • По-малко заплитане
  • Грижа за скалпа.

Следвайте тези два съвета  и ще се радвате на дълга и красива коса. Още съвети от нашите професионалисти може да прочете в нашия блог. 

Leave a Comment

Shopping Cart