Как да се грижа за косата през зимата – 8 съвета от професионалисти - Appros Nutrition Hair Care

Как да се грижа за косата през зимата - 8 съвета от професионалисти

Зимата е красив сезон, но студа през зимните месеци може да бъде жесток с косата и да остави трайни последици върху нейното здраве и красота. Предлагаме ви 10 професионални съвета за грижа за косата през зимата. 

Как да се справим с ефекта на зимата върху красотата? | Rozali.com

1. Носете шапка: Както горещото слънце през лятото, така и студа през зимата пресушават косата. Важно е да предпазите косата си от сухия студ, снега и ниските температури навън. Предимствата от носенето на шапка през зимните месеци е, че косата ви няма да загуби естествената си влага. Недостатъка е, че шапката може да наелектрезира косата, този проблем може да отстраните, като използвате сух шампоан. Сухия шампоан не позволява да се образува статично електричество, което е виновника за стърчаща и наелектрезирана коса. 

Подстригване на косата: ето защо трябва да бъдете много внимателни

2. Редовно подстригвайте косата си: Посещавайте вашия фризьор веднъж на 4-6 седмици за да подстрижете крайчетата на косата си. Сухите краища са причина за честото заплитане на косата. Шаловете и вълнените пуловери, които носим през зимните месеци предразполагат косата към по – често заплитане. Заплетените и цъфтящи краища влошават блясъка и здравето на косата. За да предотвратите цъфтежа на косата, използвайте хидратиращи продукти без изплакване. 

Горещ душ | Papataci.com - за твоето свободно време

3. Понижете температурата на водата с която я миете: Горещия душ е много примамлива идея през зимата, но не и за косата ви. Опитайте се да миете косата си с п- хладка вода, ако ви е трудно, то поне изплакнете косата накрая с хладка вода. Горещата вода дехидратира косата, отнема от блясъка и отмива по бързо козметичния цвят при боядисани коси. За да предпазите цвета на косата си използвайте продукти за защита на цвета. 

10 съвета за сушене на косата със сешоар | Rozali.com

4. Защитете косата при топлинна обработка: Използването на сешоар или преса за коса е част от ежедневния ритуал. Топлинната обработка на косата я стресира и отнема от естествената и влага. В съчетание със студа, косата ви може да пострада драстично. Винаги когато оформяте прическата си със сешоар, преса или маша за коса използвайте термозащитен спрей. Той ще предпази косата ви от топлината на уреда и ще придаде допълнителен блясък. 

woman with wet hair

5. Не излизайте навън с влажна коса: Мократа коса е много по уязвима, независимо дали навън е студено или горещо. Разхождайки се навън през зимата с влажна или не добре изсушена косата, тя може да замръзне, а косъма да се “разкъса” . Това ще доведе до накъсване на косата, а цъфтящите краища ще “запълзят” нагоре по дължината на косата ви. 

Етерични масла за лечение на хемороиди | Алтернативна медицина

6. Използвайте масла върху косата си: Когато зимата опустоши косата ви, възстановете влагата с натурални масла. Изберете лека формула без отмиване от ядково масло, която незабавно да съживи сухата, увредена коса. Нанасяйте подхранващо масло за коса в краищата всеки ден, за да подпомогнете попълването на влагата и да защитите косата си. Най-подходящи са продуктите с ядкови масла – маслото от макадамия например е отличен избор. 

7. Използвайте дълбоко хидратираща маска за коса: “Хидратация” е ключовата дума за грижа за косата през зимата. Изберете подходяща маска в зависимост от нуждите на вашата коса. При тънка коса, изберете маска с лека хидратираща формула, при плътна коса, изберете маска с богата хидратация с омекотяващо действие. Използвайте маската след всяко миене на косата си. Това ще върне жизнеността и блясъка на косъма.