Грижи за косата през лятото - Appros Nutrition Hair Care

5 съвета грижи за косата през лятото

как да се грижим за косата през лятото 5 лесни съвета здрава коса през лятото

Въпреки, че все още не го усещаме, лятото настъпва със сигурни крачки. Когато слънцето стане силно и горещо идва и въпрса Как да се грижим за косата през лятото?

През лятото, косата ни е подложена на някои особени предизвикателства, като високите температури, слънчевите лъчи, морската вода и хлорът от басейна.  Споделяме с вас 5 съвета как да се грижите по-добре за косата си през лятото:

Защитавайте косата си от слънцето: Излагането на косата на пряка слънчева светлина може да я изсуши и повреди. Носете шапка или слънчева шапка, когато сте на открито, за да защитите косата си от вредните UV лъчи. 

слънцезащита за коса

Използвайте слънцезащита за косата: Приложете слънцезащитен спрей за коса, преди да излезете на слънце. Тези продукти ще създадат защитен филм около косата ви и ще я предпазят от увреждания. 

Избягвайте горещите инструменти за стилизиране: През лятото използването на преса или маша за коса  може да направи косата ви още по-изсушена и уязвима. Опитайте да оставите косата си в естествен вид или използвайте продукти, с които може лесно да оформите плажни къдрици.  Ако не може да се разделите с вашата преса или маша през летните месеци, задължително използвайте термозащитен спрей. 

Правилно подхранване и хидратация: Косата се нуждае от достатъчно влага, особено през лятото. Използвайте хидратиращ шампоан и маска, които да подхранват и овлажняват косата. Можете да използвате и маски за коса или масла за още по-интензивна хидратация.

Измивайте косата след плуване в море или басейн: Морската вода и хлорът могат да изсушат и увредят косата. Винаги използвайте  шампоан и балсам за след слънце. Те съдържат специални съставки за измиване на хлора и морската сол от косата. 

Следвайки тези съвети, ще можете да поддържате косата си здрава и блестяща през лятото. 

 

Автор: Цвети – консултант по грижа за косата. 

 

Shopping Cart