5 продукта, които да вземете с вас на лятната си почивка - Appros Nutrition Hair Care

5 продукта за косата, които да вземете по време на лятната ви почивка

лятна почивка, слънцезащита за коса, 5 продукта, които да вземем в куфара

Лятото е времето за отпуските и почивката, когато изживяваме незабравими моменти на плажа и разнообразни приключения. Въпреки че е лесно да се фокусираме върху слънцезащитата на кожата, не трябва да забравяме и за грижата за косата си. Слънцето, солта и хлорът от басейна могат да нанесат щети на косата ни, затова е важно да вземем с нас правилните продукти за грижа и защита. В тази статия ще ви представя 5 необходими продукта, които трябва да включите в козметичната си чанта по време на лятната почивка.

Слънцезащита за косата:

Когато говорим за лятната почивка, не можем да пренебрегнем важността на слънцезащитата за косата. Излагането на косата на слънцето може да причини изсушаване, избледняване на цвета и увреждане на косъма. Затова е препоръчително да използвате слънцезащитни продукти специално предназначени за косата, като спрейове или маски с UV филтри. Те ще помогнат да запазите хидратацията и цвета на косата си дори при продължителна слънчева експозиция.

Хидратиращ шампоан и балсам/маска:

Лятото може да изсуши косата ни, затова е важно да я подхранваме и хидратираме. Изберете хидратиращ шампоан и балсам, който ще помогне да възстановите влагата в косата си след изложението на слънце и морска вода. Тези продукти ще поддържат косата ви мека, блестяща и лесна за разресване

Защитен спрей срещу хлор и сол:
Ако планувате да се насладите на плуване в басейн или морето, трябва да помислите за защитата на косата си от вредното действие на хлора и солта. Използвайте специален спрей или маска, които ще създадат защитна бариера върху косата ви, предпазвайки я от уврежданията, които могат да бъдат причинени от химикалите и минералите във водата.

Сух шампоан:
Ако планирате да останете за 1 или 2 нощувки, сухия шампоан може да ви стане пръв помощник в направата на бърза лятна визия. За кратка почивка може да не ви се наложи да носите със събе си шампоан и балсам. Сухия шампоан ще ви помогне да почувствате косата си чиста, свежа и с повече обем в корена. Разклати флакона преди употреба, напръскай корените от 15 см растояние, разреши косата с четка или гребен.

Подхранващо масло за краищата на косата:

Лятото, когато косата ни е изложена на силно слънце и агресивни фактори като вятър и сол, краищата й се нуждаят от допълнителна грижа. Използвайте подхранващо масло, специално предназначено за краищата на косата, за да ги подхраните и овлажните. Това ще предпази косата от накъсване, като същевременно ще й придаде блясък и здравословен вид.

Когато приготвяте куфара за лятната си почивка, не забравяйте да включите в чантата си необходимите продукти за грижа и защита на косата. Слънцезащитата за косата е от особена важност, но не трябва да забравяте и за хидратацията, защитата от вредните елементи и рутината за поддържане на косата ви здрава и красива. С правилната грижа и продуктите на ваше разположение, ще можете да се насладите на безгрижното си време на почивка, като същевременно запазвате красотата и здравето на вашата коса през целия летен сезон. 

Как да се грижите за косата си през лятото, може да трочете тук

Автор: Цвети – консултант по грижа за косата.

 

 

Leave a Comment

Shopping Cart