Твоята красива, дълга коса и как да я поддържаш здрава и блестяща


Дългата коса – как да я поддържаме блестяща и красива?

Да имаш дълга коса си остава вечен символ на женственост. Повечето жени мечтаят за дълга и красива коса като от реклама. Повечето мъже пък не пропускат да се обърнат в захлас след дългокоса красавица.
Истината е, че за да имаш блестящата и мечтана, дълга коса изисква много повече усилия, отколкото предполагаш.
Редовната грижа е най-важна! Нека започнем с подрязването на краищата например. Ако искаш да поддържаш красива коса е препоръчително да ходиш на фризьор всеки месец. Подстригването предотвратява изтощаването на косата, а също така свежда цъфтежа до минимум.
Важно е да се знае, че здравата и красива коса се нуждае от грижи по всяко време на годината. През лятото и зимата най-вече. През лятото слънцето и солената вода могат да нанесат доста щети на косъма, а пък през зимата смяната на температурата от много ниска навън до много висока вътре (парно, климатик) също може да доведе до неприятен резултат- пресушаване на косъма.
За щастие откакто има подходящи продукти за грижа не сме с вързани ръце. Ето няколко варианта за допълнително подхранване и хидратиране на косата:

серия с кератин и пчелен восъкСерия с кератин и пчелен восък на SensUs Bulgaria концентрирана натурална формула
През студените месеци е особено важно да използвате подходящите козметични продукти и да се уверите, че Шампоанът, който използвате е хидратиращ и подхранващ – шампоан с кератин и пчелен восък, а Маската съдържа необходимите протеини и хидратиращи съставки – маска с кератин и пчелен восък
След измиване можете да подсилите действието на козметичните продукти като изплакнете косите си със студена вода.

Ако ползвате продукт без измиване изберете такъв, който да работи под повърхностния слой на косъма –  Рефлекс е един безспорно доказал се продукт.

Ако използвате сещоар или преса в домашни условия, изберете продукт, който да защитава косъма от топлината –  термо защитен спрей на SensUs  е продукт чието високо качество го изстрелва на сериозна величина над масовите термо спреове. Той е продукт, който се използва изключително много от професионалисти, а вече и все повече от обикновения потребител в домашни условия.

Храненето и начина на живот, са много важни за здравето на вашата коса.
Знаете ли че:
Аплекчър и Рефлекс за винаги здрава кова от корена до върха!25% от обема на косъма се състои от вода. Ето защо, косите ви също се нуждаят от приемането на достатъчно количество течности – поне два литра на ден. Водата ще направи косата ви здрава, мека и блестяща като коприна.
Приемането на протеин играе сериозно роля за здравината на косата и силата на косъма. Протеинът е 80% от състава на косъма. Ако не приемате достатъчно протеин с хранителния си режим, е добре да използвате продукт, който да доставя необходите количества протеин на вашата коса – един чудесен вариант е Рефлекс
Ефективната грижа за косата означава не само да използваме правилните козметични продукти, но и да следим тялото ни да получава нужните му витамини, минерали и хранителни микроелементи.

 

Специалистите на АпПрос споделят с вас 14 съвета за правилно третиране на вашата дълга коса :

  1. Измиването, само по себе си, не е достатъчно при дълга коса. След всяко измиване трябва да използвате балсам или маска – тук може да изберете подходяща маска за косата си.

2. Срешете косата преди да я измиете. Така измиването причинява по-малко оплитания и възли.
3. Мократа, дълга коса не трябва да се разресва никога с четка или гребен, преди да сложете продукт без отмиване. Неговата роля е да заглади косъма, при разресване да не се заплита – чудесен приемер за такъв продукт е сухото олио , което не омазнява и не утежнява косата.

4. Когато искате да разплетете косата си, използвайте пръстите си.

5. Нормално е жена с дълга коса да я мие на всеки 2-3 дни с подхранващ шампоан. Водата трябва да е със стайна температура, но може и малко по-висока.

6. Никога не събирайте мократа коса на опашка. Свободната коса изсъхва по-бързо. Освен това, мократа коса е особено чувствителна към „погрешно третиране”. Дори и обикновеният ластик (гумена лента за коса) може да я увреди, накъса или нарани.

Флуид за Перфектни къдрици от SensUs7. Никога не търкайте косата, когато я изсушавате с кърпа. Вместо това, притиснете кърпата към горната част на главата и я натиснете бавно към краищата на косата. Това попива водата и поддържа гладък роговия слой – обвивката на косъма.
8. Никога не изсушавайте косата си с горещата струя на сешоара, ако не използвате продукт със защитна роля – това може да бъде термоспрей или друг  оформящ продукт без измиване, който да има термозащитни и стилизиращи свойства, като например флуидите за перфектни къдрици или флуида за изправяне и копринено гладка коса

Флуид за перфектни Къдрици от SensUs

9. Металните шноли (фиби за коса) или гумените ластици без текстилно покритие са абсолютно непозволени. С течение на времето те ще разрушат роговия слой и ще доведат до появата на начупена коса.
10. Когато сте у дома оставяйте косата си свободно пусната.

Щадете косата си, като избягвате прически като конски опашки, разделяне на две опашки или плитки.

11.Носете диадема (но избягвайте диадемите от пластмаса), ако не искате косата ви да пада върху

лицето.Флуид за изправяне изглаждане и копринено гладка косаот SensUs

12. Винаги измивайте по два пъти косата си с Дълга коса поддържана с 15 в 1 магическия спрей на SensUs

подходящия шампоан. Така първият път отстранявате стилизанта, себума и прахта натрупани през деня. А с второто измиване се случва и реалното почистване и хидратиране на скалпа. Винаги изплаквайте много обилно с вода и масажирайте косата в посока обратна на разтежа на косъма.

13. Когато използвате шампоан за честа употреба не е необходимо да миете косата си два пъти последователно. Шампоана за честа употреба на SensUs е разработен специално Серия за честа употреба с успокояващи чуствителния скалп билки от SensUsза хора с по- чуствителен скалп или за хора, които водят много активен начин на живот и се налага да мият косата си поне веднъж на ден, а понякога и по-често.
14. И на края, използвайте професионални продукти за коса, които подхранват, хидратират, възстановяват и придават блясък!
Креативен Екип на АпПрос